SW'ers dupe van bot beleid

05-09-2014

Arend Compagner uit zijn zorgen over de invoering van de Participatiewet. Beleidsmakers gaan met een botte bijl te werk. Weten ze wel wat ze kapot maken?

Wij doen mee door de SW. Actie flyer van Abvakabo“Onrust bij cliënten die via het RIBW in Hardenberg een aangepaste baan hebben bij een sociale werkvoorziening. Vanaf 1 januari 2015 raken ze hun werkplek kwijt en ze weten nog niet wat ze er voor terug krijgen.” 

Zomaar een kop van een nieuwsbericht. En dat baart mij zorgen. Want ik lees ze te veel.

Als ik verder lees:
 “De mensen om wie het gaat weten niet waar ze aan toe zijn. Dat is vanwege hun handicap vaak extra vervelend omdat structuur en regelmaat vaak erg belangrijk is. Ook de vaste groep met wie ze dagelijks werken zal uiteen vallen. Ruim zeventig mensen hebben via het RIBW aangepast werk.” En dan die zin er achteraan: “Samen met de gemeente wordt er hard aan gewerkt om voor 1 januari voor alle cliënten passend werk te vinden.” 

Onrust en onzekerheid onder SW’ers

Zo, daar wordt het duidelijk van! Ik snap dat de gemeenten het lastig hebben omdat ze de hele organisatie moeten omgooien, meer taken op zich moeten nemen en daarvoor veel minder geld te besteden hebben. De Participatiewet is per juli dan wel aangenomen door een  meerderheid van de Eerste Kamer; dat wil niet zeggen dat is nagedacht over hoe de wet ingevoerd moet worden. Door de invoering van de Participatiewet vallen alle mensen die kunnen werken, maar nog niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen, straks onder één regeling. Dat is op zich een prima uitgangspunt. Er is momenteel echter nog steeds te veel onzekerheid over hoe alles vormgegeven wordt. SW-medewerkers weten niet waar ze aan toe zijn, wat voor onrust en onzekerheid zorgt. 

Goh wat gek, denk ik dan cynisch. Vaak is het zo dat beleidsbepalers uit noodzaak (door de druk van de bezuinigingen) eerst alles op de schop gooien. En dan achteraf  een commissie vragen om nog even de zaken te onderzoeken. Meestal een wassen neus met een voorspelbare uitkomst, want uiteindelijk komt er toch een maatregel die veel kapot maakt. 

125.000 extra banen is een utopie

Het pijnlijke is dat er ook goede aspecten aan het besluit zitten, maar dat er grote klappen vallen doordat men met een botte bijl te werk gaat. Er zijn al SW-bedrijven failliet gegaan en panden afgestoten. En er zitten SW-medewerkers ziek thuis door alle stress. 

En dan te bedenken dat het de beleidsbepalers over vijf jaar duidelijk wordt dat ze het verkeerd gezien hebben. Wij weten nu al dat die 125.000 banen extra in deze tijd een utopie is. Na vijf jaar komt er weer een onderzoek door een of andere commissie en de conclusie is dan dat er toch nog SW-medewerkers zijn die echt niet bij een regulier bedrijf kunnen werken en waar dus een permanente plek voor moet komen. Ja, ze hadden wel bedacht dat er 30.000 beschutte plekken moesten blijven maar dat bleek iets te rooskleurig! Goh denken wij dan,  ook dat wisten we al. 

Politiek, word wakker!

Vervolgens worden er opnieuw allerlei maatregelen genomen om die mensen aan het werk te houden. Dan hebben ze een nieuw gebouw nodig om die medewerkers te huisvesten. Dat gebouw was vijf jaar geleden net verkocht in verband met de nieuwe eisen van de Participatiewet. 

En zo draaien we in een kringetje rond en zijn de SW-medewerkers de dupe. Politiek, word wakker en speel in op de actualiteit. En ja, bezuinigen mag en moet misschien zelfs. Maar laat niet de verkeerde mensen de dupe worden.  Ik ben benieuwd. Laten we ons in 2015 niet hoeven schamen voor allerlei mensonterende taferelen!

 

Arend Compagner is al twintig jaar trainer/adviseur/coach voor individuen, ondernemingsraden en teams. Bij Odyssee Medezeggenschap en voor zichzelf. Zijn grootste uitdaging is om met humor en aandacht de ander zodanig te prikkelen dat er geen andere weg meer is dan het beste in zichzelf naar boven te halen. Het wat (doel) in perfecte balans met de reis er naar toe (het hoe). En met het idee dat mensen wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden.

 

Terug naar het blog

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures