Van het kind en het badwater: de afbraak van de SW

15-04-2014

Diverse instanties maken zich grote zorgen over de veranderingen bij de sociale werkvoorzieningsschappen. Vanaf 2015 dreigen veel mensen tussen wal en schip te vallen. En dit klopt totaal niet met wat al in 1969 (invoering Wet op de Sociale Werkvoorziening) het hoofddoel was.

Dat hoofddoel was: ‘Het gemeentebestuur bevordert dat ten behoeve van personen die tot arbeid in staat zijn, doch voor wie, in belangrijke mate ten gevolge van bij hen gelegen factoren, gelegenheid om onder normale omstandigheden arbeid te verrichten niet of nog niet aanwezig is, gelegenheid bestaat tot het verrichten van arbeid onder aangepaste omstandigheden, welke zoveel mogelijk is gericht op het behoud, het herstel of bevordering van hun arbeidsgeschiktheid.’ 
Die 'bij hen gelegen factoren' betekenden dus: een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische handicap. 

Van het kind en het badwater: de afbraak van de SWDe Sociale Werkvoorziening was en is er altijd op gericht om de arbeidsgeschiktheid te behouden, te herstellen en te bevorderen en mensen met een handicap weer aan het werk te krijgen in een normaal bedrijf. Dat betekende dus concreet dat men in staat moest zijn om regelmatige arbeid te verrichten en men dus niet alleen maar ‘bezig gehouden’ moest worden. Door de jaren heen maakten de sociale werkplaatsen een enorme ontwikkeling door en veranderden zij van eenvoudige kleinschalige werkplaatsen tot uiterst moderne bedrijven met een zeer gevarieerd diensten-en werkaanbod die in geen enkel opzicht onder deden voor de ‘gewone’ bedrijven.

Sociale Werkvoorziening is meer dan wasknijpers in elkaar zetten

Behalve het werken binnen de sociale werkvoorziening zelf, kan men ook begeleid werken in een ‘gewoon’ bedrijf en dus gedetacheerd worden. Zo kan er begeleid gewerkt worden bij onder andere supermarkten, fabrieken, op kantoren, in restaurants, etc. De mogelijkheden binnen de sociale werkvoorziening zijn zeer divers te noemen en door de jaren heen is het suffe imago van ‘zakjes plakken en wasknijpers in elkaar zetten’ allang achterhaald.

Maar Den Haag wil dat iedereen mee doet in de samenleving en dus bij een normaal bedrijf gaat werken. Op verschillende plekken gebeurt dat al. Maar lang niet overal lukt dit. En dan willen deze mensen terug naar het SW-bedrijf maar blijkt deze inmiddels gesloten! Een belangrijk vangnet verdwijnt.

Vanaf 1998 is met toestemming van het bestuur van de GR (Gemeenschappelijke Regeling), meestal wethouders van deelnemende gemeenten, een andere weg bewandeld. De bomen groeiden tot in de hemel en het was geweldig om met de hype mee te kunnen doen dat SW-bedrijven uitgroeiden tot dat wat ze nooit hadden mogen worden! Alles kon en miljoenen verslindende operaties zorgden voor flinke verliezen en ineens werden de wethouders wakker. De duimschroeven werden aangedraaid en directeuren kregen onmogelijke opdrachten mee om het bedrijf weer gezond te maken. Ondernemen met de subsidiegever hijgend in je nek is best lastig! Nu moeten veel bedrijven sluiten en zitten we als maatschappij met de brokken. 

Maar vooral de huidige SW-medewerkers die net geen reguliere baan aankunnen maar wel gepusht worden in die richting hebben het zwaar. Tegen beter weten beginnen ze aan hun eerste werkdag bij een 'regulier' bedrijf. Met lood in de schoenen en met weemoed denkend aan afdeling Varia 1 waar ze 25 jaar met veel plezier werkten en waar ze nog echt lol hadden met elkaar. En na een maand is zijn motivatie zo ver gezakt dat hij zich op een morgen ziek meldt. Doemdenken? Moet u de komende jaren eens opletten!

 

Arend Compagner is al twintig jaar trainer/adviseur/coach voor individuen, ondernemingsraden en teams. Bij Odyssee Medezeggenschap en voor zichzelf. Zijn grootste uitdaging is om met humor en aandacht de ander zodanig te prikkelen dat er geen andere weg meer is dan het beste in zichzelf naar boven te halen. Het wat (doel) in perfecte balans met de reis er naar toe (het hoe). En met het idee dat mensen wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden.
 

Terug naar het blog

Reacties

Beste heer,
Het klopt heelmaal,en ik hoop dat zou zijn WEL haalbaar maken wat zit in het onderzoeken en een wens en talent en een indivedu met een respect nemen,,Niet alleen zoals U zegt""met iets bezig...?!
Zijn kunnen bepalde werk met jeuste opdrachten zelfstandig uit voeren beter dan een ""gewoon mens...""o
Geschreven op 17-04-2014 door zdenka

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures