Bedrijven doen niets tegen pesten op de werkvloer

28-10-2014

Uit onderzoek blijkt dat tussen de 250.000 en 350.000 werknemers structureel wordt gepest op het werk. Waar de werknemers de ‘schuld’ van het pesten op het werk meestal bij zichzelf zoeken doen leidinggevenden dat juist niet. Veel bedrijven doen vrijwel niets tegen pesten op de werkvloer.

VU ontwikkelt model dat pesten op de werkvloer moet tegengaanOp 30 oktober wordt op de Vrije Universiteit Amsterdam het seminar ‘Pesten op het werk’ gehouden. Het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis (ADRIBA) - een onderzoeksinstituut van de VU dat zich bezighoudt met gedragsverandering in organisaties - heeft een model ontwikkeld dat pesten op het werk moet tegengaan. 

Gewenst gedrag belonen

Volgens ADRIBA-directeur Marius Rietdijk kunnen gedragstherapeutische principes bij uitstek worden toegepast bij pesten op het werk. “Straffen leidt in eerste instantie tot gehoorzaamheid. Het werkt alleen op korte termijn. Ongewenst gedrag bestraffen werkt dus niet op lange termijn: de gewenste prestaties belonen wel.”

Slachtoffers krijgen weer invloed op omgeving

Rietdijk koppelt die gedragstherapeutische principes nu aan pesten op de werkvloer. Zij presenteert een concreet model om gewenst gedrag te stimuleren. Rietdijk: “Pesten geeft de pester macht en maakt het slachtoffer machteloos. Door onze concrete aanbevelingen krijgen slachtoffers weer invloed op hun omgeving. De gedragstherapeutische principes uit het model bestaan al en zijn bewezen effectief. Ze zijn echter niet eerder toegepast bij pesten op het werk."

Gedragsverandering

Het ADRIBA-model wil tot een positieve cultuur van gedragsverandering komen met een stappenplan voor werkgevers. Dit stappenplan voor het verminderen van pestgedrag en het stimuleren van positief gedrag bestaat uit de volgende stappen:

1. Specificeer het goede gedrag dat je als werkgever wil zien in plaats van het pestgedrag.
2. Meet hoe vaak het positieve gedrag zich voordoet via steekproeven.
3. Analyseer de oorzaken en gevolgen van het pestgedrag, en waarom het gewenste positieve gedrag zicht te weinig voordoet.
4. Koppel de metingen terug aan de medewerkers via grafieken en scoreborden.
5. Stel directe haalbare en toekomstige uitdagende doelen om het goede gedrag te bereiken.
6. Stel gezamenlijke beloningen vast en deel die uit als doelen zijn behaald. Denk aan taart bij de koffie of samen uit lunchen. 

Volgens de ADIBA-model werken groepsbeloningen het best, omdat teamleden er belang bij hebben elkaar te helpen in plaats van te pesten.

Meer info of aanmelden?

Ga naar de site van Pestenopdewerkvloer.nl of meld u direct aan voor het seminar Pesten op het werk.

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures