Duizend werkgevers steunen campagne Open voor 50-plus

01-12-2014

Duizend bedrijven hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Open voor kansen, Open voor 50-plus’, die in juni van start is gegaan. Met de campagne willen het UWV en MKB-Nederland de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden vergroten. De werkgevers ondersteunen de campagne door de belofte te doen dat zij tenminste één 50-plusser uitnodigen als zij een vacature hebben. 

Duizend werkgevers steunen campagne Open voor 50-plusHet aantal 50-plussers dat een baan vindt stijgt, zo blijkt uit cijfers van UWV. Tegelijkertijd blijft de instroom in de WW onverminderd hoog en hebben oudere werkzoekenden veel moeite om aan het werk te komen

50-plussers verdienen een kans

In de campagne ‘Open voor 50-plus’ komen ondernemers aan het woord die vertellen waarom zij werken met 50-plussers. Zij roepen andere bedrijven op om ook 50-plussers aan te nemen. De werkgevers die meedoen aan de campagne zijn van mening dat de groep werkzoekende 50-plussers een betere kans verdient op de arbeidsmarkt en prijzen de kwaliteiten van oudere werknemers.

Sollicitatiegesprek

Werkgevers worden door MKB Nederland en UWV opgeroepen om zich aan te sluiten bij de campagne en zich uit te spreken dat zij ‘Open staan voor 50-plus’. Op de actiesite www.openvoor50plus.nl kunnen werkgevers aangeven dat ze bij een (toekomstige) vacature tenminste één 50-plusser zullen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Op deze website wordt ook uitgelegd wat de financiële voordelen zijn van het aannemen van een 50-plusser.

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures