Honderden banen op de tocht bij AM Groep

25-11-2014

De toekomst van de AM Groep staat op het spel. Het lijkt erop dat de gemeente Haarlemmermeer en vier andere gemeenten de AM Groep willen opheffen. Honderden medewerkers dreigen hun baan te verliezen.

Honderden banen op de tocht bij AM GroepDe vijf gemeenten die gezamenlijk de AM Groep exploiteren, Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn & Ouder Amstel, sturen volgens de OR van AM Groep bewust aan op een ontmanteling. De gemeenten zijn zich in het kader van de Participatiewet aan het heroriënteren op de nieuwe gemeentelijke taken, maar laat de AM Groep daarbij in het ongewisse. De OR voelt zich buiten spel gezet. 

Goedlopend bedrijf

Volgens de OR is de AM Groep de afgelopen jaren met succes bezig is geweest met de omslag van sociale werkplaats naar een leerwerkbedrijf. Zestig procent van de Wsw-medewerkers wordt geplaatst bij reguliere bedrijven. Ook heeft het bedrijf voldoende financiële reserves om eventuele tekorten in de komende jaren op te vangen. “Het ontmantelen van AM Groep is volkomen onbegrijpelijk: waarom een goedlopend bedrijf sluiten met zulke vergaande sociale en maatschappelijke gevolgen?” aldus de OR.

Besluit kortzichtig

De OR vindt dat het besluit van de gemeenten kortzichtig is en gebaseerd op vooroordelen over de sector. Verder noemt de OR het ontmantelen van AM Groep een overhaaste beslissing. "Enkele honderden van de meest kwetsbare medewerkers dreigen hun baan te verliezen en moeten opnieuw beginnen. De schaarse beschutte werkplekken gaan onnodig verloren. Er zijn ondernemers die hebben aangegeven dat zij het betreuren dat de service van de AM Groep stopt. Daarmee gaat een uitstekend netwerk in het bedrijfsleven voor de doelgroep verloren.’’ 

Terugfluiten

De OR hoopt met het naar buiten brengen van dit nieuws, dat de gemeenteraadsleden de wethouders zullen terugfluiten. Zelf beraad de OR zich op stappen mocht ze een voorgenomen besluit tot opheffen van AM Groep voorgelegd krijgt. 

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures