Nieuw initiatief voor hoogopgeleide werklozen met arbeidsbeperking

16-12-2014

Werkgevers zijn vaak onwetend en denken dat mensen met een arbeidsbeperking vooral laaggeschoold werk zoeken. Met de komst van de Participatiewet en Quotumwet dreigen zo jonge hoogopgeleide mensen met een arbeidsbeperking buiten de boot te vallen. Bart de Bart wil daar met zijn stichting Studeren & Werken op Maat verandering in brengen. 

Studeren & Werken op Maat: Nieuw initiatief voor hoogopgeleide werklozen met een arbeidsbeperkingStuderen & Werken Op Maat’ helpt studenten en baanzoekers met het succesvol afronden van de studie en het vinden van een reguliere en duurzame baan. ‘‘Neem zelf de regie in handen en zeg eerlijk wat je mankeert, dat vergroot de kans op werk. We moeten af van de taboes, schaamte en onwetendheid, ” aldus De Bart. De stichting verwacht in 2017 ongeveer 400 hoogopgeleiden met een beperking aan het werk te hebben. Start Foundation steunt het initiatief.

Ervaringsdeskundige

Bart de Bart is dyslecticus en vanuit eigen ervaringen met de stichting `Studeren & Werken Op Maat’ begonnen. Door zijn beperking moest hij een lange weg afleggen om zijn studie af te ronden en een baan op zijn niveau te vinden. Maar om zich heen ziet De Bart nog te vaak dat mensen met een beperking veelal banen als koffiejuffrouw of parkeerwacht krijgen aangeboden, terwijl ze hoog zijn opgeleid. De Bart: ‘‘Daarom ben ik zelf begonnen om in mijn eigen netwerken mensen te matchen met werkplekken bij bedrijven en organisaties. Die aanpak sloeg aan. Vanachter de keukentafel heb ik in twee jaar tijd 125 studenten weten te plaatsen. Die 400 in 2017 moet lukken.’’ 

Hulp uit Den Haag

Start Foundation-directeur Jos Verhoeven hoopt op hulp uit Den Haag: “Het zou wel een geweldige stimulans zijn als deze doelgroep meegeteld kan worden in die nieuwe wetgeving. We weten dat er veel kennisintensieve bedrijven aan de zijlijn gereedstaan, maar dan moet de overheid van een handicap geen dubbele handicap maken.” 

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures