Nieuw online leerprogramma ondersteunt langdurig zieke werknemers

19-02-2015

Het online leerprogramma Mijn Re-integratieplan helpt zieke werknemers om zelf meer grip te krijgen op het re-integratieproces. De tool is een initiatief van patiëntenorganisaties en is een nauwe samenwerking met bedrijfsartsen ontwikkeld. 

Voor veel werknemers en werkgevers is het lastig om ziekte en werk goed te combineren. Mijn Re-integratieplan is een praktisch en persoonlijk hulpmiddel voor de langdurig zieke werknemer om inzicht te krijgen in de redenen waarom hij zijn werk niet (volledig) kan uitvoeren. Ook leert de werknemer wat er van hem tijdens een re-integratietraject wordt verwacht en welke aanpassingen of maatregelen kunnen helpen om weer aan het werk te gaan of te blijven. 

Animatiefilmpje

Bekijk het animatiefilmpje voor meer uitleg.

Mijn Re-integratieplan is het eindresultaat van het project ‘Dialooggestuurde Re-integratie’ 1 en is gebaseerd op vele ervaringen van zieke werknemers, deskundigen, onderzoek, bijeenkomsten en trainingen. 

1 Een project van de Whiplash Stichting Nederland, Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures