Rapport: Onvoldoende Wajongers voor Participatiewet

23-10-2014

Als begin volgend jaar de Participatiewet van kracht wordt, betekent dit dat ook Wajongers voor regulier werk in aanmerking moeten komen. Onlangs publiceerde de Intelligence Group het rapport ‘War for Wajong’. Hierin staan tips voor werkgevers over hoe Wajongers op te sporen en aan het werk te krijgen.

Rapport War for Wajong: Onvoeldoende Wajongers voor ParticipatiewetVan de 240.000 Wajongers in Nederland heeft slechts 60.000 werk. Er zijn dus in totaal 180.000 werkloze Wajongers die aan het werk moeten komen via de Participatiewet. Overheid en werkgevers hebben afgesproken om 125.000 nieuwe banen voor Wajongers te creëren. Het rapport is kritisch over de doelstellingen van de Participatiewet en stelt dat de wet zich te veel focust op quota.

Merendeel Wajongers niet in staat om te werken

Volgens het  rapport ‘War for Wajong’ zijn er slechts 80.000 Wajongers in staat om voor een regulier bedrijf te werken. Het merendeel is te beperkt voor de reguliere arbeidsmarkt. Het is dus moeilijk om Wajongers te vinden. Daarom moeten werkgevers nu al beginnen met werven, anders kunnen ze nooit op tijd die duizenden extra banen per jaar voor arbeidsgehandicapten realiseren.

Lees het gehele artikel op de site van Intelligence Group. Daar kunt u ook de whitepaper 'War for Wajong' downloaden.

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Zelf heb ik wajongrechten en ben in dienst binnen een SW bedrijf vanaf mei 1982.
Ik werk fulltime waarbij deels in een functie welke bij mijn niveau past en een deel welke ver onder mijn niveau zit.
Voor het deel welke ik onder mijn niveau zit, wil ik heel graag werk hebben welke bij mij past en waarin ik affiniteit mee heb.
Dat deel waar ik wel op mijn niveau werk, moet ik op ten duur weg, omdat het een re_intergratieplaats is. Dit werk vind ik erg leuk. Het is werk bij P-beheer van het SW bedrijf zelf. (tussen MBO 2 en laag HBo/mbo4) Ik ben administratief medewerkster. Ik ben aan deze reïntegratieplek gekomen, omdat ik meer dan 1,5 jaar ziek ben geweest door bore-out klachten en depressies. Een tijd heb ik werk gedaan welke helemaal niet bij mij paste en ook te simpel was.
Het is de bedoeling dat ik volledig gedetacheerd ga worden. De banen die er momenteel zijn, is niet geschikt voor mij. Vaak te simpel, of die niet passen bij mijn beperking en affiniteit. Ik werk sinds kort, 2 ochtenden in de week gedetacheerd bij een kledingbank. Nu nog kleding uitsorteren waarbij de bedoeling is, dat ik binnen afzienbare tijd een deel van deze 2 ochtenden administratief werk ga doen.

Nu lees ik dat er te weinig wajongers zijn om de banen op te vullen. Wat voor soort werk gaat het over. Ik wil best in het reguliere bedrijfsleven aan de gang. En zal dat ook zeker kunnen. Zeker bij bedrijven die naast hun bedrijfsmatig denken ook sociaal zijn. Bij stages die ik tussentijds heb gevolgd, blijkt dat ik dat ook aankan. Daarom snap ik niet waarom het SW bedrijf voor mij moeite heeft om echt passend werk waarbij ik affiniteit mee heb en ook bij mijn niveau past te vinden. Ondanks dat ik nu weer prima functioneer.

Ik heb Hoogfunctionerende klassieke autisme. En wil graag mijn kwaliteiten inzetten.
Geschreven op 08-11-2014 door Rianne Maas

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures