Regeling voor in dienst nemen jonge werklozen versoepeld

23-12-2014

Volgend jaar wordt het voor werkgevers nóg aantrekkelijker om jonge werklozen aan te nemen. Bedrijven die jongeren met een WW- of bijstandsuitkering in dienst nemen kunnen een belastingvoordeel krijgen, een zogenaamde premiekorting. Dit najaar is de regeling door de Tweede Kamer nog versoepeld om meer bedrijven te stimuleren jongeren uit de bijstand te halen. 

Regeling voor in dienst nemen van jonge werklozen versoepeltIn een brief roept ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk bedrijven op deze 150 miljoen aan belastingvoordeel niet te laten liggen. Sterk roept het kabinet, de jongerenvakbonden en de werkgeversorganisaties op er alles aan te doen om zoveel mogelijk werkgevers te informeren over de regeling. 

Versoepeling

Vanaf 1 juli 2015 kunnen werkgevers in aanmerking komen voor een korting op de premies werknemersverzekeringen van € 3.500 per jaar per jonge werknemer bij een dienstverband voor 24 uur per week. Tot die tijd geldt de korting bij dienstverbanden van minimaal 32 uur per week. De Tweede Kamer heeft de regeling aangepast, omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. “De regeling sluit nu beter aan op de praktijk. De meeste jongeren werken 24 uur per week, zo blijkt uit cijfers van het CBS.”, zegt Sterk. 

Menukaart voor Werkgevers

Het team van de ambassadeur heeft een Menukaart voor Werkgevers ontwikkeld. Hierop staan welke regelingen en mogelijkheden er zijn voor bedrijven om bij te dragen aan de aanpak van de jeugdwerkloosheid. 

Flyer 

Voor  jongeren heeft de ambassadeur een flyer ontwikkeld, die jongeren kunnen meesturen met hun sollicitatiebrief of meenemen naar hun sollicitatiegesprek. Hierin staan de regeling en de voorwaarden uitgelegd. UWV verstuurt de flyer aan alle jongeren met een WW-uitkering. 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures