SBCM organiseert Slotbijeenkomst ‘Functiecreatie bij gemeenten en provincies’

19-02-2015

Verrijk je kennis op de slotbijeenkomst ‘Functiecreatie bij gemeenten en provincies’. Hoe kunnen gemeenten en provincies duurzame functies creëren voor medewerkers met een arbeidsbeperking? Hoe verkrijgen zij draagvlak en wat is de rol van leidinggevenden? Wat doet de quickscan? 

SBCM organiseert Slotbijeenkomst 'Functiecreatie bij gemeenten en provincies'Op de slotbijeenkomsten van de pilots Functiecreatie bij diverse provincies, gemeenten en SW-bedrijven zal blijken dat het scheppen van extra banen goed mogelijk is. Ontdek het allemaal zelf en voorkom dat u het wiel opnieuw gaat uitvinden!

De data: 16 en 23 april

U kunt kiezen uit twee data: 16 en 23 april. Gevoed door diverse sprekers, workshops, theater en collega’s wordt u in staat gesteld om de methode Functiecreatie succesvol toe te passen. Hans Spigt, half februari gestart als aanjager voor de uitvoering van de banenafspraak overheidssector, is spreker op beide dagen!

Extra banen 

Ook gemeenten en provincies hebben de opdracht om extra banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is geregeld in het Sociaal Akkoord van 2013. Daarom zijn SBCM,  A+O fonds Gemeenten en het Interprovinciaal Overleg (IPO) de pilots Functiecreatie gestart.

Drie koppels van SW-bedrijven en gemeenten én twee koppels van SW-bedrijven en provincies hebben geëxperimenteerd met het creëren van nieuwe functies en het plaatsen van medewerkers. Zij raakten enthousiast en delen graag hun kennis en ervaringen met u. Tijdens de slotbijeenkomsten in april, maar ook op andere manieren. Daarover hoort u meer op de slotbijeenkomsten.

Programma

De middagbijeenkomst begint met een spreker van een provincie of van een gemeente. Daarna volgen er twee ronden met workshops maar niet voordat Spek & Bonen, een theatervoorstelling door werknemers van SW-bedrijf Wedeo, is geweest. Tot slot is er een borrel om met elkaar na te praten en te netwerken. 

Bekijk het programma 16 april of het programma van 23 april 2015.  Kies hier vooraf uit twee workshops.

 

Voor wie?

De bijeenkomst is voor iedereen in de SW-sector, gemeenten en provincies die meer wil weten over de mogelijkheden van functiecreatie bij een gemeente of provincie zoals personeelsfunctionarissen, managers, leden OR en MR, jobcoaches en jobcreators, vakbondsbestuurders en consulenten.
 
Data, locatie en aanmelden

De gratis slotbijeenkomsten (met inlooplunch) zijn steeds van 12.00 – 17.00 uur:

- 16 april in Kasteel Wijchen (Wijchen);
- 23 april in Provinciehuis Fryslân (Leeuwarden).

U kunt zich aanmelden op de site van SBCM.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Marion van Swaay via m.vanswaay@caop.nl of 070-34 57 528.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met ESF subsidie actie E.

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures