Werkgevers willen overdraagbaar quotum arbeidsgehandicapten

02-02-2015

Werkgevers willen een overdraagbaar quotum voor arbeidsgehandicapten. Ze willen onder de boete uit kunnen als ze werk uitbesteden aan een bedrijf dat wel voldoende arbeidsgehandicapten in dienst heeft. Deze sociale ondernemingen moeten hun 'rechten' kunnen overdragen aan bedrijven die niet aan de wet voldoen. Hierover bericht de Volkskrant.

Werkgevers willen overdraagbaar quotum arbeidsgehandicaptenDe bedrijven en werkgeversorganisaties zouden graag zien dat de Quotumwet wordt aangepast. Staatssecretaris Klijnsma heeft met de Quotumwet een stok achter de deur om bedrijven te verplichten arbeidsgehandicapten in dienst te nemen. De boete die de ze kan opleggen bedraagt 5.000 euro per niet aangenomen werknemer. Wanneer de afgesproken 11.000 banen voor arbeidsgehandicapten eind 2016 niet zijn gerealiseerd, treedt deze maatregel in werking. 

Vakbonden oneens

De vakbonden zijn tegen het aanpassen van de Quotumwet. CNV-voorzitter Maurice Limmen laat aan de Volkskrant weten dat werkgevers moeten zoeken naar een oplossing. Volgens Limmen is het juist de bedoeling dat ‘de twee gescheiden werelden die door het uitbesteden van werk zijn ontstaan’ weer moeten worden verenigd. ‘We willen juist dat mensen met een beperking weer meedoen,’ aldus Limmen.

 

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

De werkgevers willen weer onder hun verplichtingen uit komen en gaan alleen voor het grote geld. De zwakste in de samenleving moeten de crisis betalen zoals gewoonlijk en de vakbond kijkt als een papieren tijger toe. Zelfs in de WSW is het salaris en bonus van de directeur belangrijker dan de arbeidsomstandigheden van de medewerkers. Ouderen moeten langer doorwerken terwijl jongeren niet aan de bak komen, zodoende zijn we een generatie van werkeloze aan het kweken die nooit meer zullen werken tegen een fatsoenlijk inkomen. En de politiek laat dit toe en zorgt alleen voor een luxe baantje voor zichzelf en een riant inkomen.
Geschreven op 08-02-2015 door Kees
Er zou meer met SWers die willen gepraat moeten worden en minder met ambtenaren die zichzelf alleen maar aan het werk willen houden en op grote schaal aan vriendjes politiek doen.

Sjaak
Geschreven op 06-02-2015 door I van den Boogert

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures