SW-Journaal 1-2015

06-02-2015

SW-Journaal 1-2015

Seksuele intimidatie 
Het Vlaggensysteem is een methodiek om medewerkers te leren seksueel gedrag correct in te schatten en gepast te reageren. Voor de SW verzorgt het CSM voorlichting. ‘Iemand kan iets heel kleins al als grensoverschrijdend ervaren.’

AM Groep ontmanteld? 
Volgens het dagelijks bestuur van AM Groep sluit de huidige manier van uitvoeren niet aan bij de Participatiewet. Vandaar het ‘ voorgenomen besluit’ om tot ontbinding van de Gemeenschappelijke Regeling te komen. De OR verweert zich.

Tussen SW en individuele detachering
Bij Wasserij Gaverland is de hoeveelheid wasgoed verviervoudigd en er werken ongeveer dertig mensen die afkomstig zijn van DZB Leiden. Het project is de tussenstap tussen werken binnen de SW en individuele detachering bij een reguliere werkgever.

Management 
‘In de maanden dat ik hier zit, hebben we de vraag aan bedrijven veranderd. We zoeken geen banen, maar werk.’ Peter Fleuren is een bedrijfseconoom die wethouder werd. Nu is hij directeur van de NLW Groep.

Sociale super
Eric Tonn is verantwoordelijk voor vijf maatschappelijke ondernemingen van Pluryn, waaronder Buurtmarkt Breedeweg. Zelfs Máxima is langs geweest in Breedeweg, een dorp met bijna 3000 inwoners nabij Groesbeek.

Hotel Van der Valk Eindhoven 
Met een ‘maatschappelijk ondernemersdiner’ in 2011 begon een mooie samenwerking tussen SWbedrijf Ergon en het Eindhovense Hotel Van der Valk. Ergon formeerde een voorbereidingsteam, Van der Valk stelde de organisatiestructuur op voor de wasserij en personeelskantine.

Terug naar het uitgave-overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures