SW-Journaal 5-2014

11-06-2014

SW-Journaal nummer 5-2014Hoogopgeleid aan de slag
Op 1 mei ging Onbeperkt aan de Slag van start, een platform dat de kansen op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide Utrechters met een beperking moet vergroten.

Weer werken na kanker
Voor mensen met kanker volgt er na het gevecht voor genezing vaak een nieuwe strijd: weer aan het werk gaan. Vijf ervaringsdeskundigen uit de SW vertellen hun aangrijpende verhalen.

Klant met een gezicht
IBN doet zijn klantonderzoek sinds enige tijd anders dan anders. Het bedrijf onderzoekt niet meer alleen de klanttevredenheid, maar kijkt de klanten veel dieper in de ogen. Dit levert de klantwaarde op, die
doorwerkt tot op de werkvloer.

Armoede op de werkvloer
Armoede en schulden komen onder medewerkers in de SW veel voor. Toch gebeurt er nog weinig aan, terwijl dit niet alleen het probleem van de werknemers is, maar ook van de werkgevers.

Vak apart: Van Smaak
Van Smaak bezorgt (warme) maaltijden en boodschappen thuis. Dit doet het bedrijf voor zakelijke klanten zoals zorginstellingen en voor particulieren. Voor deze service is samenwerking gezocht met
sociale werkvoorzieningen. Een gesprek met zowel de opdrachtgever als een deelnemend SW-bedrijf.

Management
Ballroomdanser Jan van de Sluis is sinds 2012 directeur van Lander. Vanuit de accountancy kwam hij in de sociale werkvoorziening terecht. Bijzonder aan zijn baan? Een interview.

 

SW- Journaal 5 verschijnt 13 juni 2014.
 

Terug naar het uitgave-overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures