SW-Journaal 7-2014

04-11-2014

SW-Journaal nummer 7 2014 Handreiking LCR
Cliëntenraden praten mee met en adviseren gemeenten over de Participatiewet. Dan is het handig wanneer je als raad de voetangels en klemmen kunt herkennen. De Landelijke Cliëntenraad stelde eeen handreiking op.

Stel, u had een zak geld 
Marco Wilke, voormalig directeur van Drechtwerk, geeft zijn visie op het fenomeen geld – en de betrekkelijkheid ervan. Wiel Blanckers en Hedwig van Krimpen (MTB) vertellen wat zij zouden doen met een heleboel poen.

Arbeidsontwikkeling 2.0 
In 2010 staken vier auteurs de koppen bij elkaar. Hun overtuiging: re-integratie kan niet zonder arbeidsontwikkeling die een mensgerichte ontwikkelaanpak combineert met doelmatige dienstverlening. Maak kennis met arbeidsontwikkeling 2.0: ‘participatieve arbeidsintegratie’.

Ziek van je werk
Bureau Beroepsziekten FNV zet zich in voor mensen die iets mankeren als gevolg van ongezonde of onveilige arbeidsomstandigheden. Want zij verliezen inkomen en status. Deze zomer besteedde ook de Tweede Kamer er aandacht aan.

Vak apart: Brouwerij Maximus 
Maximus in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is allereerst een brouwerij waar de eigenaars hun eigen bier brouwen. Maar Maximus is ook een leerwerkbedrijf. In de brouwerij en het proeflokaal werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En schoonmaak hoort er ook bij.

Management
‘Soms moet ik mensen een boodschap meedelen die niet leuk is. Zeker in deze tijden is dat het geval. Ik vind dat we lastige keuzes moeten maken.’ Maarten Gielen is sinds januari directeur van IBN.

 

SW-Journaal 7 2014 versheen 17 oktober.

Terug naar het uitgave-overzicht

Reacties

Reageren

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures