Sociale Werkvoorziening in praktijk

SW'ers hebben recht op normaal loon

Paul Lempens: We moeten blijven knokken voor de rechten van SW'ers, want op de politici kunnen we niet rekenen.

Lees verder

Participatiewet: top of flop?

Het woord crisis lijkt bijna synoniem te staan voor de SW-sector. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan? vraagt Arend Compagner zich af.

Lees verder

Meer artikelen

Geslaagd!

Sallcon medewerkers verzilveren kennis met AKA

Burgemeester Heidema heeft aan 98 medewerkers een diploma uitgereikt van de Sallcon AKAdemie.

Lees verder

Medewerkers Dukdalf halen diploma Vakopleiding Trappenhuisreiniging

Zes medewerkers van Dukdalf in Maassluis zijn geslaagd voor de Vakopleiding Trappenhuisreiniging van brancheopleider SVS.

Lees verder

Meer artikelen

Laatste reacties

  • Leonore
    I see you don't monetize your page, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you've got hi quality content. If you want to know what is the best adsense alternative, search in google: adsense alternative Mertiso's tips
  • Klaas
    Helemaal mee eens a.n.oniem Teamleiders spelen voor doktertje; een ontwikkeling die wordt gestimuleerd in de SW bedrijven. ( zie laatste SW Journaal ) Wat vindt de rechterlijke macht in Nederland hiervan ?????? Controle vanuit de gemeentes op de SW bedrijven is vaak nihil; de gemeenten hebben ook andere belangen in de SW bedrijven ( DWI ; opleiden vanuit ROC etc ) SW-ers worden geacht zich te laten detacheren waar veelal niet wordt gekeken naar de SW-indicatie ;de rechten & plichten van de gedetacheerde SW-er is onduidelijk want de CAO SW ( de slechtste van Nederland !! ) voorziet hier niet in en de looptijd vd CAO is verlopen. De spreekbuis van de VNG wethouder dhr A. Vliegenthart ( SP Amsterdam) zegt dat hij een tekort op het SW budget heeft van duizenden euro,s per sw -er/ per jaar . Interessant is het om te onderzoeken hoe het budget wordt besteed in de sociale werkvoorzieningen; gaat dit geld wel richting de begeleiding van sw-ers ?????? Vroeger had iedere sw-er een consulent; echter nu niet meer. Het laatste SW journaal laat zien hoe de hazen lopen in SW land; echter naar de belangen van de doelgroep wordt niet gekeken !!!!
  • a.n.o niem
    Sorry hoor maar wat een onzin. Ik werknemer bij Lander ben absoluut niet van mening ,dat van dit artikel ook maar 1 woord klopt. Het is zelfs zo dat praktische niemand een training cursus,of opleiding mag doen. (of je moet wel heel erg een stapje voor hebben). Er is weinig keus wat betreft welke afdeling en het soort werk. Ongeveer 90% is geestdodend en simpel productiewerk. Het deskundige is in grote mate erg ver te zoeken. De mensen (semi en gewone ambtenaren) werken zichzelf een slag in de rondte,omdat er te weinig mensen zijn die goed leiding en begeleiding, kunnen geven met ,tot gevolg veel extra gedoe wat niks met werk te maken heeft, bijkomend veel zieken wat puur door gebrek aan deskundige begeleiding en juiste begeleiding komt. Dit alleen zijn nu al de gevolgen terwijl we nu nog niet direct voor de gemeente werken. Tuurlijk wil iedere werknemer leuk passend en goed betaald werk doen, daar het zo is dat 9 van de 10 externe banen niet duidelijk en eerlijk genoeg, uitgelegd worden,en de mensen soms bijna gedwongen worden om het bijna ,verplicht te moeten proberen... Op deze manier ??nog meer zieken meer teleurgestelde klanten en eigen werknemers want die komen vervolgens ziek thuis te zitten. Het is op het moment zelfs zo dat als jij je ziek meld , dan is het zo dat je naar je werkplek moet komen om je temperatuur te laten zien. Dit vind ik te belachelijk voor woorden maar het is helaas de realiteit. Ik hoor u denken wat heeft dit hiermee te maken? Nou in feite alles,eigenlijk zou er iemand undercover moeten komen en iedereen eens moeten aanhoren. Want als de fnv of een andere instanties erbij komen moet en zal Hoe dan ook alles strak in het gelid komen. En helaas is voor mij en vele andere opstappen ook geen optie ivm met de financiële gevolgen. Mijn vraag aan U de wijze en slimme mensen die veelal de touwtjes in handen hebben is.... Heeft U of weet U een werkplek en de tijd en geld om misschien ,1 persoon helemaal over te nemen een vast contract of jaarcontract en werk gemiddeld op mbo of lager onderwijs? Laat het dan AUB weten. Ook daag ik hierbij de hulpinstanties uit wat betreft gewoon goed en eerlijk werk met normale lonen . Ik ben erg benieuwd wat voor recties hierop volgen??? (als iemand er ook maar iets om geeft)?

SW in beeld


Hoe begeleid je als zorgverlener een patiënt die moeite heeft met lezen, laat staan het begrijpen van gezondheidsinformatie? 

Meer filmpjes

Laatste Twitter berichten

SW-Journaal LinkedIn groep

Word nu ook lid van de 'SW-Journaal LinkedIn group' en volg discussies over de laatste onderwerpen!

LinkedIn Groep

 

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures