SW in praktijk

Sociale innovatie in SW-organisaties met het e-portfolio

Sociale innovatie, wat is het? Mobiliteitsstylist Anneke Hemmen legt het begrip uit en geeft vijf tips om sociale innovatie aan te pakken.

Lees verder

Maar een SW'er heeft geen zelfbeschikking

"Het verschil tussen wat je als individu wenst en wat haalbaar is, bepaalt voor een belangrijk deel je geluk. Voor een SW'er wordt alles van bovenaf beslist. Zelfbeschikking is voor hen ver te zoeken."

Lees verder

Nu goed nadenken over quotum voorkomt later ellende

Als het quotum voor arbeidsgehandicapten in werking treedt, kun je de zaken maar beter goed op orde hebben. Raadpleeg daarom de Denkhulp Quotum Arbeidsgehandicapten!

Lees verder

Participatiewet aangenomen. Nu doorpakken!

De Participatiewet is door de Tweede Kamer. De Wet Sociale Werkvoorziening gaat definitief op slot. Fred Borchers gaat in op de mogelijke gevolgen. 'Doorpakken' is zijn advies.

Lees verder

Hij is er door!

Marjo Gruisen: De P-wet is door de Tweede Kamer. De verwachting is dat deze voor de zomer moeiteloos door de Eerste Kamer wordt geloodst en dat hij op 1-1-2015 in gaat.

Lees verder

Uitgaan van de eigen kracht

Walrick van Belkom: SW'ers moeten vertrouwen hebben in hun eigen kunnen en uitgaan van de eigen kracht. Laten zich focussen op wat ze wél kunnen.

Lees verder

Mevrouw Klijnsma: Wij willen graag antwoord

Veel vragen over de Participatiewet zijn nog niet beantwoord. Paul van Zandbeek stuurde een ingezonden brief met een boel vragen.

Lees verder

SP: Wij willen werk. Geen armoede!

De plannen van het kabinet Rutte II om de Participatiewet door te voeren moeten van tafel. Lees de ingezonden brief van SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut.

Lees verder

Werkgeversdienstverlening met voorsprong

Dienstverlening aan werkgevers op basis van een partnerschap tussen gemeente en ondernemers: daar gaat het om, zegt Maurits Depla.

Lees verder

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures