SW in praktijk

Een tussenstap op weg naar gewoon werk

Deze week heeft Michel het spits afgebeten in het proefproject dat UW Reïntegratie en Abrona in samenwerking met de gemeente Utrecht gestart is.

Lees verder

Geen excuus

Deze week werd Nederland opgeschrikt door het hartverscheurende nieuws van de zelfmoord van de 20-jarige Tim Ribberink.

Lees verder

Vijf procent werknemers met een arbeidsbeperking

De kersverse regering heeft in haar regeerakkoord staan dat ieder bedrijf dat meer dan 25 werknemers heeft vanaf 2021 vijf procent mensen met een arbeidshandicap in dienst moet hebben.

Lees verder

Een gebruiksaanwijzing voor onze medewerkers….

‘Zal ik de docent informeren over de gebruiksaanwijzing van deze deelnemers?’ vroeg een werkleider toen hij twee medewerkers aanmeldde voor een cursus. Nou nee, dacht ik. Doe maar niet.

Lees verder

Wat ik meemaakte in de separeercel

Gerard van Noordenne is medewerker bij SW-bedrijf Weener Groep. Hij maakte een psychose mee. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen. (Gerard staat NIET op deze foto. Dat is een model.)

Lees verder

De kracht van een handicap

Toen ik bijna dertig jaar geleden geboren werd, constateerde de artsen al snel een ‘afwijking’. De behandelend arts vertelde mijn ouders dat ik “geen body builder” zou worden. Na enkele maanden onderzoek, waar ik deels meer proefkonijn dan patiënt was, werd een onbekende spierziekte geconstateerd. Ik zou nooit kunnen lopen, waarschijnlijk niet kunnen praten en slim zou ik ook niet zijn.

Lees verder

Hoe zet je SW medewerkers in hun kracht?

In het kader van een ESF project sociale innovatie ben ik betrokken geweest bij het project ‘Van binnen naar buiten’ bij Wedeka bedrijven en ‘van start naar werk’ bij de Emco.

Lees verder

Zanger Rinus

We doen er niet meer aan want het blijft teveel in je hoofd hangen. Maar de muziekvideo’s van de Friese zanger Rinus waren een regelrechte YouTube-hit bij ons op kantoor.

Lees verder

Het verhaal van mijn zelfmoord: Viktor Staudt over zijn sprong in het diepe

Linda van Pelt is redacteur van SW-Journaal. Daarnaast werkt ze als journalist / tekstschrijver voor veel uiteenlopende media. Ze bespreekt onder andere boeken die ze interessant vindt.

Lees verder

Rectangle
LOGOLINKS

Nieuwste vacatures